Idei pentru fotografii incepatori


Doresc sa iti sugerez cateva idei care te vor ajuta in a face fotografii reusite, idei care le aplic si eu in continuare.

1. Nu cumparati, imediat, cel mai scump echipament.

Se pot face fotografii foarte frumoase si cu echipamente mai ieftine. Cu cat faci mai multe poze cu atat vei stii ce camera foto, mai complexa, sa iti cumperi si cand este momentul sa faci aceasta achizitie.

2. Tine cont si de achizitia unui trepied.

Pe de alta parte, achizitia unui trepied suficient de ieftin reprezinta un avantaj, mai ales daca iti tremura mainile. Pentru si mai multa stabilitate foloseste si functia de temporizare a camerei atunci cand este montata pe trepied.

3. Poarta camera foto cu tine tot timpul.

Momentul de a face o fotografie apare atunci cand te astepti mai putin. Daca ai la tine un echipament foto relativ simplu, compus dintr-o camera foto, o geanta mica si un trepied, ai putea avea avantajul de a profita de oportunitatile neasteptate de a surprinde ceva deosebit. Daca telefonul are camera foto, foloseste-l, noteaza-ti scena pentru care ti-ar placea sa te intorci cu camera ta foto obisnuita.


4. Fa-ti o lista cu tipul de fotografii pe care vrei sa le faci.

Atunci cand nu iei camera foto cu tine, ia-ti o agenda mica in care sa notezi toate locurile prin care treci si ti-ar placea sa revii sa le fotografiezi. Fi sigur ca ai notat toate detaliile importante, cum ar fi lumina, in asa fel incat sa poti veni la aceiasi ora a zilei sau sa vii atunci cand vremea este buna. Daca nu vrei sa tii acea mica agenda, trimite-ti eventual un email folosind telefonul mobil.

5. Nu trece cu vederea peste diverse subiecte mondene de fotografie.
S-ar putea sa nu vezi nimic interesant in a-ti fotografia sufrageria sau curtea casei, dar incearca sa privesti cu alti ochii lucrurile care iti sunt familiare. S-ar putea sa surprinzi ceva deosebit datorita modului cum cade lumina, sau s-ar putea gasesti o floare deosebita in curtea ta. De obicei subiecte simple devin cele mai bune fotografii.

6. Gaseste o maniera de a invata cu placere despre fotografie.
Cea mai buna parte in a avea ca hobby fotografia este ca niciodata nu se vor epuiza lucrurile din care putem invata ceva. Inspiratia este peste tot in jurul tau. Uita-te la orice cu ochii unui fotograf si vei vedea cate opurtunitati sunt, oportunitati pe care, inainte, nu le-ai fi vazut vreodata.

7. Experimenteaza setarile camerei foto.
Citeste manualul camerei foto pentru a descifra acele mici simboluri. In timp ce cercetezi, incerca sa faci aceiasi fotografie utilizand mai multe setari, afland astfel care iti place mai mult. Cand te uiti la fotografii pe calculator poti verifica informatia EXIF (de obicei se gaseste in: file's properties) pentru a vedea ce setari ai folosit.

8. Invata regulile de baza.
Cantitatea de informatii despre fotografie pe care o poti gasi pe internet poate fi uneori coplesitoare. Incepe cu cateva articole despre compozitie. Fi deschis la ceea ce au de spus despre tehnica fotografii cu experienta. Trebuie sa cunosti regulile pentru a le putea incalca.


9. Fa fotografii in mod regulat
Incearca sa fotografiezi zilnic ceva. Daca nu poti face asta, gaseste-ti timp, altfel poti uita ceea ce ai invatat.

10. Nu-ti fie teama sa experimentezi.
Daca folosesti o camera digitala, greselile nu te vor costa nimic. Continua - s-ar putea ca pana la urma sa iti placa ceva. Cu siguranta vei invata foarte multe in acest timp.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu