Copilului tau ii plac animalele? ...prima parte

Am citit cateva articole despre cum noi oamenii tratam animalele. Si va spun  ca m-au ingrozit. De aceea incerc sa iau atitudine chiar daca topicul blogului este altul.
Si tocmai pentru ca topicul blogului este acela de a arata frumosul, de a pastra si imortaliza cele mai frumoase sentimente si momente din viata noastra nu o sa intru in detalii vis-a-vis de articolele citite despre animale. Ci o sa incerc sa-mi raspund mie si probabil si tie de ce  putem si trebuie sa iubim aceste fiinte care pana la urma ne coloreaza viata...

Nu stiu daca ati observat, dar atunci cand un copil intra prima data in contact cu un catel sau o pisicuta se simte foarte bine, atat el cat si animalutul.
Probabil ca tu ca si parinte vrei ca si copilul tau sa nu se imbolnaveasca din aceasta cauza. Si ii interzici sa se joace cu el. Atunci vei vedea ca, copilul tau se supara, eventual incepe sa planga si te roaga sa il lasi sa se joace cu pisicuta.
Faptul ca le interziceti sa se joace cu animalutele in general conteaza mai mult sau mai putin. Pana la urma un copil va face tot ce vrea el atunci cand nu sunteti atent. De ce sa-l incurajam sa se ascunda de noi ca parinti, sa ne minta?
In general cand incercati sa interziceti ceva, cu atat mai mult copilul va dori sa faca acel lucru.
Probabil singurul mod prin care puteti sa interziceti cu desavarsire ceva este sa va purtati cu copilul intr-o
maiera mai violenta. Si de frica poate ca nu va mai face acel lucru.
Dar toate actiunile Dvs. sunt "inregistrate" de copil si in timp se va comporta ca atare. In functie de imprejurarile pe care le va trai va reactiona la fel ca Dvs. sau poate mai rau atat cu cei din jur cat si fata de Dvs. ca parinte. Oricum, raul pe care il faceti prin faptul ca ii interziceti copilului interactiunea cu animalele va avea implicatii mult mai mari mai tarziu atat pe plan social cat si pe toate celalte planuri.

 Daca educatia pe care o dati copilului se presupune a fi una incurajatoare, prin care nu vreti sa fie timid, il incurajati sa  socializeze, doriti sa fie un exemplu in societate si tot asa mai departe...atunci ar trebui sa il lasati sa se apropie si de animalute. Nu se imbolnaveste, puteti sta linistit. Cand copilul se joaca cu pisicute sau catei, broscute sau purcei trebuie doar sa fiti atent pentru a nu face rau animalutului din joaca, sau pentru a nu fi ranit de un animalut care riposteaza daca este bruscat sau lovit, evident tot din joaca.
 Lasandu-l sa se joace impreuna cu catelul sau pisica, incet, incet copilul se va responsabiliza. Va avea grija sa ii dea sa manance, sa ii dea sa bea apa. Ceea ce este un aspect benefic pentru educatia copilului.
Un alt beneficiu pentru copil ar fi faptul ca invata ce este compasiunea. Cu cat acest sentiment apare mai devreme in viata omului cu atat caracterul moral al acestuia este mai bine conturat. Astfel este redusa violenta domestica sau de orice natura.

Daca fiecare copil ar avea grija de un animalut cu siguranta societatea in care acum traim ar fi alta, ar fi una mai buna.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu