Ce se intampla cand copiii se joaca?

Joaca este o foma prin care copilul tau invata despre lumea inconjuratoare. Cand copiii se joaca ei sunt capabili sa gandeasca creativ, sa-si imagineze noi idei si sa capete mai multa incredere, acolo in lumea lor.

Joaca permite copiilor sa invete cum functioneaza anumite lucruri si incep sa inteleaga acele lucruri in felul lor.

Iti poti aminti, cand erai copil, jocul de-a "casa", "magazinul" sau "scoala". Acestea sunt activitati importante ce
ii permite copilului tau sa dezvolte in cursul jocului idei despre situatii si oamenii ce-i intalnesc zi de zi.

Prin joaca copilul tau are posibilitatea sa exprime ceea ce simt si ceea ce gandesc despre interactiunile lor cu oamenii din jur din viata de zi cu zi.
Atunci cand se joaca copiii capata abilitati de adaptare, incluzand modalitati de interactiune sociala din joaca cu alti copii, incep sa invete despre cum sa negocieze "corect", precum si sa isi exprime sentimentele catre colegii lor de joaca si catre persoanele care ii ingrijesc intr-o maniera cat mai atenta.

De asemenea joaca ii da posibilitatea copilului tau sa gandeasca creativ. De exemplu, un copil poate folosi un bloc galben pentru a reprezenta soarele. Aceasta gandire creativa permite copiilor sa-si consolideze abilitatile lor de rezolvare a unei probleme (prin gasirea unei cai de a reprezenta soarele atunci cand de fapt ei nu au soarele pentru a-l folosi).

Joaca este o distractie, o cale sanatoasa pentru copii de a explora propria lor lume. Iar in tot acest timp se dezvolta abilitati importante in procesul de a invata cum sa interactioneze cu colegii de joaca respectiv cum sa rezolve anumite probleme intr-un mod cat mai creativ.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu