Idei despre cum sa te joci cu copilul tau.

Asa cum spuneam intr-unul din articolele mele, niciodata un copil nu va avea suficienta rabdare sa stea sa faca poze. de aceea este bine sa il poti surprinde in timpul a ceea ce ii place lui sa faca cel mai mult: sa se joace.

De aceea va voi da cateva idei de jocuri pentru copii.
Daca va plimbati intr-un magazin cu jucarii veti vedea rafturi pline cu jucarii care necesita baterii, au telecomenzi si tot felul de lumini si luminite. Tot mai multe jucarii care seamana cu personaje din desene animate si filme.

Daca doresti sa-ti cresti copilul ca avand multa imaginatie si curiozitate ar trebui in primul rand sa-ti "umpli casa" cu urmatoarele lucruri care "nu mai sunt la moda":


- Carti pentru copii. Nici o casa nu are suficiente carti. Asigurati-va ca aveti in biblioteca atat carti SF cat si non-SF(science fiction). Un mix intre cele 2 este foarte important. In majoritatea bibliotecilor exista un deficit de carti non-fiction. Pe langa cartile cu Harry Potter si Narnia aveti cumva si alte carti ? Asa ca asigurati-va ca aveti si carti de stiinta, arta, pictura etc. Copii trebuie sa citeasca si sa invete din aceste carti, mai ales ca le vor fi de mare ajutor la scoala.

- LegoBlocurile de construit si LEGO - Copii se pot juca ore in sir construind turnuri, poduri, orase, iar in plus aceste jucarii inspira creativitatea si indemanarea fizica.

- Articole pentru lucru manual. Cumparati-i copilului, creioane, foarfeca, lipici, hartie colorata, ata colorata de cusut,panza de goblen,ace de tricotat(pentru fetite mai mari) si invatati-l sa le foloseasca apoi indemnati-l sa creeze singur ceva.Totusi supravegheati-va copilul indeaproape pentru ca nu este de dorit sa se raneasca cu foarfeca sau alte obiecte ascutite.

- Papusi de carpa. Incercati impreuna cu copilul sa creati papusi din diferite materiale: ciorapi mai vechi, pungi de hartie, lana, bete de la acadele. Puteti improviza de asemenea si o scena si sa organizati un teatru de papusi. Daca aveti cumva o camera de filmat, cu siguranta aceste momente veti dori sa le imortalizati.

- Instrumente muzicale. Cantand la un instrument impreuna cu copilul este un mod minunat de a va petrece ziua, chiar daca instrumentul este improvizat. Invatati-va copilul sa compuna muzica din orice obiect: din pahare umplute cu apa pana la frecarea a doua bucati de material.

- Costumatia. Daca aveti o fetita puteti organiza o parada a modei. In mod sigur va fi foarte incantata. Iar in cazul in care aveti baietel , puteti de exemplu sa organizati un bal de Halloween utilizand palarii, pantofi, cravate si alte haine mai vechi. Incercati sa colectati toata imbracamintea mai veche si sa le dati copiilor- sigur veti avea un spectacol pe cinste. In cazul in care aveti animale de casa trebuie sa fiti atenti totusi sa nu se produca accidente.

- Casutele pentru papusi. Pentru o fetita poate fi foarte amuzant sa aiba o casuta pe care o poate decora dupa bunul plac. O idee si mai buna ar fi jocurile cu papusi pe calculator.

- Jocuri In bucatarie - Copii adora sa se joace in bucatarie. Daca sunt mai mari, ii puteti invata sa va ajute in treburile casei: in prepararea unor creme sau maioneze,unei prajituri (treburi care nu implica obiecte taioase si ascutite).

Si nu uitati ca tot ceea ce intreprindeti impreuna cu copilul Dvs. poate fi imortalizat in fotografii sau in filme.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu