Fotograful copilului tau...

Ce preferati? O fotografie in care copilul sta smirna in centrul cadrului, cu mainile pe langa corp, privind fix in obiectiv si afisand la comanda un zambet larg (ca la fotograf)? Sau una in care priveste cu ochii mari si gurita cascata (la propriu) o omida care i se catara pe maneca hainei? Exceptand cazul in care aveti niste gusturi indoielnice, preferati, desigur, a doua varianta. Nu incape indoiala, fotografiile cele mai bune sunt instantaneele, dar, din pacate, vestea proasta este ca ele nu se obtin deloc usor: va trebuie atentie, dexteritate, ceva experienta si rabdare. Multa rabdare.

Sa recunoastem, copiilor putin le pasa ca va straduiti din rasputeri sa-i fotografiati. Ei vor un singur lucru - sa se joace - si intotdeauna vor gasi ceva mai interesant de facut decat sa pozeze in fata aparatului. Indemnurile de genul "Mami si tati vor o fotografie frumoasa cu tine" sau "Facem o fotografie pe care bunica o sa o tina pe perete" nu dau nici un rezultat. Si-atunci, daca joaca e singura chestiune care ii intereseaza si care garanteaza o atitudine naturala, de ce nu-i lasati sa se joace?

Cand deveniti parinte, una dintre foarte importantele dvs. preocupari este sa va fotografiati bebelusul din toate pozitiile, dimineata, la pranz si seara. In patut, pe masa de infasat, cu mamica, cu bunica, cu biberonul, la baita etc.
Normal, timpul zboara, si nu vreti sa se piarda aceste momente. Si tocmai pentru ca timpul zboara si pentru ca sunteti constient cat de repede se schimba copilul, repetati sedintele foto ori de cate ori aveti ocazia, pana cand copilul face vreo trei-patru ani si-atunci le mai rariti.
Din pacate, insa, fotografiile sunt facute de... dvs. (un amator total), iar aparatul pe care-l folositi, chiar daca e digital si a costat 300 $, tot mai scoate imagini miscate. De-aceea, cand priviti sumedenia de fotografii pe care le-ati realizat, nu gasiti prea multe care sa aiba si ceva valoare artistica. Recunoasteti, sunt destul de banale! Respectivele fotografii nu exprima mai deloc candoarea, seninatatea si bucuria copilului dvs. si, deci, nu emotioneaza. Pentru un privitor din afara familiei ar putea fi chiar plictisitoare.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu